top of page

Konsten att Sköta om Ditt Tatuerings Eftervård
Din Resa med Oss till Optimal Läkning och Lång Livslängd

Vad ska jag tänka på innan jag tatuerar mig?

Har du just fått din färska tatuering hos oss, eller planerar du att skaffa en? Utmärkt val! Men kom ihåg att din tatuering inte slutar när du lämnar vår studio. Eftervårdsfasen är avgörande för att förhindra infektioner, främja optimal läkning och säkerställa att din konst behåller sin lyster i åratal. Denna omfattande guide ger värdefulla insikter i tatueringens eftervård från dina betrodda artister.

Förstå Betydelsen av Tatuerings Eftervård

Tänk på din nya tatuering som ett öppet sår, vilket gör det till en potentiell lekplats för bakterier och infektioner. Lämplig eftervård fungerar som en sköld mot dessa hot och är en nyckelaktör i att upprätthålla glansen i din tatuerings färg och design.

Omedelbar Eftervård: Vad Du ska Göra de Första 24 Timmarna

När du lämnar vår studio kommer din nya tatuering att täckas med en skyddande film. Detta är för att förhindra initial exponering för smuts och bakterier. Behåll detta på i de första timmarna, men inte längre än 4 timmar. Efter det behöver din hud andas.

När du är redo att ta bort bandaget, rengör området försiktigt med varmt vatten och doftfri tvål. Undvik kraftig skrubbing. Klappa bara området torrt med en ren handduk eller låt det lufttorka, och applicera sedan ett tunt lager av eftervårdslotion som vanligtvis säljs i butiken, alternativt kan du köpa Bepanthen på något apotek.

Ett annat alternativ är en skyddande film "Second Skin" som är mycket effektiv för fint linjearbete och mjuk skuggning. Kan appliceras direkt efter sessionen under vägledning av vår tatueringsartist. I fall tatuerings är större eller solid färgning är involverad, är det bäst att applicera "Second Skin" nästa morgon eller när huden inte släpper ut några vätskor eller blod.

Hydrera Din Tatuering: Håll den Fuktig, Håll den Säker

Hudens hydrering spelar en viktig roll i tatuerings eftervård. Applicera ett tunt lager av fuktighetskräm, eller en specialiserad tatuerings eftervårdslotion. Använd den 3-4 gånger dagligen eller när din hud känns torr. Denna praxis påskyndar läkning och minskar chansen för skorpbildning och flagning.

Skydda Din Tatuering från Solen: Det Osynliga Hotet

Solexponering kan verka harmlöst, men det är en tyst fiende till din läkande tatuering. Under de första veckorna, försök att hålla din tatuering borta från direkt solljus. När den har läkt, använd alltid ett högt SPF-solskydd för att skydda din tatuering mot UV-skador.

Fallgropar att Undvika Under Tatueringsläkning

Motstå frestelsen att dyka in i pooler, bubbelpooler, eller havet. Att sänka din tatuering i vatten kan bjuda in oönskade bakterier. Kom också ihåg, ingen plockning eller repning, oavsett hur mycket det kliar. Detta kan ärra huden och förstöra designen.

Tecken på att Du Behöver Söka Medicinsk Hjälp

En ny tatuering kan orsaka ett lätt obehag, men svår smärta, svullnad, eller varutflöde är inte normalt. Om du upplever något av detta, sök omedelbar medicinsk hjälp.

bottom of page